free@agorapress.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

22860 83756

Τηλεφωνήστε μας

Google για Σαντορίνη. Το χειρότερο αεροδρόμιο της χώρας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά

Google για Σαντορίνη. Το χειρότερο αεροδρόμιο της χώρας.

Επιβεβαιώνονται δυστυχώς με το χειρότερο τρόπο τα ρεπορτάζ μας στα όσα σχετίζονται με το αεροδρόμιο της Σαντορίνης.

Του Βασίλη Κασιμάτη

Δραματικές εξελίξεις για το διεθνές αεροδρόμιο της προμετωπίδας του Ελληνικού Τουρισμού, την Σαντορίνη. Με βάση τη συνολική βαθμολογία στο Google και τα σχόλια που άφησαν οι επισκέπτες κατατάσσει η Tourix τα καλύτερα και τα χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα.
Η Σαντορίνη είχε αρνητική εικόνα καθώς ο  μέσος όρος Google βαθμολογίας 3 από 5.112 αξιολογήσεις με τις αρνητικές  αναφορές να επικεντρώνονται στα λίγα καταστήματα και duty free, πολύ μικρό σχετικά με την κίνηση του νησιού, αγενές προσωπικό και κυρίως στον περιορισμένο στάθμευσης.

Αναρχία και τραγέλαφος εκτός του αεροδρομίου.
Μόλις προ ημερών είχαμε αναφερθεί εκτενώς στην έλλειψη χώρου στάθμευσης για τα οχήματα των τουριστικών μεταφορών. Τόσο με συνεντεύξεις αρμοδίων φορέων στο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM 105,4 όσο και με δημοσιεύματα στην ηλεκτρονική πύλη (AgoraPress.gr) της εφημερίδας ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, εντοπίσαμε το πρόβλημα στο αλαλούμ που υφίσταται για την διαχείριση των αφίξεων και αναχωρήσεων επιβατών.
Ως γνωστό, το 85% της μεταφοράς των επιβατών για τις αφιξο-αναχωρήσεις τους διενεργείται από τα οχήματα των ιδιωτικών εταιριών «τράνσφερ» τα οποία όμως εκτελούν τρόπον τινά, νόμιμα την «δημόσια» μεταφορά.

Το δυστύχημα είναι ότι αυτά τα εκατοντάδες οχήματα δεν έχουν χωροθετημένο σημείο στάθμευσης από τη Fraport με αποτέλεσμα ειδικότερα τους 5 θερινούς μήνες (high season) να επικρατεί «πόλεμος» έξω από τα terminals των αφίξεων και αναχωρήσεων! Ο τελικός αποδέκτης αυτής της δραματικής εικόνας είναι ο τουρίστας, ο οποίος με τη σειρά του αποτυπώνει μέσω των «bad reviews» στην Google, την τραγική εμπειρία του στο νησί.

Έχει πολλάκις αναφερθεί ότι τα οχήματα τράνσφερ αποτελούν την αιχμή του δόρατος καθώς αποτελούν τη πρώτη αλλά και την τελευταία εικόνα του τουρίστα σε ένα τουριστικό προορισμό. Όταν αυτά λοιπόν τα οχήματα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το εν λόγω αεροδρόμιο, λόγω της παντελούς αδιαφορίας της Fraport προς την επίλυση του προβλήματος, τότε η Σαντορίνη θα ζημιώνει ίσως και ανεπανόρθωτα, στο γενικό της βαθμό. Τα bad reviews των επιβατών αποτελούν τη «γροθιά στο στομάχι» για το τουριστικό έσοδο του σημαντικότερου Ελληνικού τουριστικού προορισμού, καθώς αφαιρούν σημαντικότατους «πόντους» τόσο από τους επιχειρηματίες όλων των κλάδων ανεξαιρέτως, όσο βέβαια και από το εθνικό μας έσοδο.

Καθίσταται σαφές ότι θα πρέπει επιτέλους να προκληθεί η αναμενόμενη συνάντηση δημάρχου Θήρας, και τοπικών φορέων με την Fraport ώστε να αλλάξει η χρήση των χώρων στάθμευσης περιμετρικά του αεροδρομίου. Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί στην από λάθος εκμίσθωση αυτών των χώρων σε εταιρίες Rent a Car.
Είναι αδιανόητο έξω από τα terminals να βρίσκονται σταθμευμένα τα «νοικιαζόμενα» οχήματα (rent a car), τα οποία σημειωτέον τοποθετούνται εκεί για πολλές ημέρες και να μην έχουν τον χώρο τους τα οχήματα των τουριστικών μεταφορών που επί του πρακτέου εξυπηρετούν την ομαλή διαχείριση του αεροδρομίου και δίνουν λύση στο πρόβλημα.
Και αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα αεροδρόμιο του κόσμου.  Σε κανένα αεροδρόμιο δεν έχουν προταιρεότητα τα Rent a Car έναντι της τουριστικής μεταφοράς. Μόνο στην Σαντορίνη!!
Πόσο μάλλον δε που η Fraport δύναται να εισπράττει μεγαλύτερο ποσό από την εκμίσθωση αυτών των χώρων στα τράνσφερ από ότι στα Rent a Car

Και το αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι η κατάταξη που λίαν αρνητικώς «εισέπραξε» πριν από μόλις μερικές ημέρες, το αεροδρόμιο της Σαντορίνης από τους χιλιάδες χρήστες της Google που βαθμολόγησαν το νησί με τον χειρότερο τρόπο!

Άραγε αυτό πως ακούγεται στα αυτιά της κυβέρνησης; Τι σημαίνει για τον ΕΟΤ και το κράτος ευρύτερα, ο καλύτερος τουριστικός προορισμός της χώρας να έχει τη χειρότερη πύλη αφίξεων στη χώρα;

Τα αποτελέσματα.
Ας δούμε λοιπόν και την αξιολόγηση αυτή.
Εξαιρώντας τις στρατιωτικές βάσεις και όσα αεροδρόμια είναι κλειστά αυτή την περίοδο, καθώς και αξιολογώντας μόνο όσα έχουν τουλάχιστον 100 αξιολογήσεις στο Google, η λίστα διαμορφώθηκε ως εξής:
Τη βαθμολογία των αεροδρομίων της χώρας, δημοσιοποίησε η τουριστική-ταξιδιωτική ιστοσελίδα Tourix. H σχετική αξιολόγηση, προκύπτει από τις αξιολογήσεις που έκαναν στο GOOGLE επισκέπτες που μετέφεραν με σχόλια την εμπειρία τους.

Τα αεροδρόμια με τις χειρότερες βαθμολογίες

  1. Κρατικός Αερολιμένας Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» – μέσος όρος Google βαθμολογίας 2,7 από 14.335 αξιολογήσεις. Αρνητικές αναφορές για: έλλειψη καθαριότητας, βρώμικες τουαλέτες, ελλιπές/αγενές προσωπικό, μικρό σχετικά με τον κόσμο που εξυπηρετεί, χωρίς κλιματισμό, αναμονή check-in.
  1. Κρατικός Αερολιμένας Σαντορίνης – μέσος όρος Google βαθμολογίας 3 από 5.112 αξιολογήσεις. Αρνητικές αναφορές για: Λίγα καταστήματα και duty free, πολύ μικρό σχετικά με την κίνηση του νησιού, αγενές προσωπικό, περιορισμένο πάρκινγκ.
  1. Κρατικός Αερολιμένας Μυκόνου «Μαντώ Μαυρογένη» – μέσος όρος Google βαθμολογίας 3,2 από 1.906 αξιολογήσεις. Σύμφωνα με την Tourix γίνονται αρνητικές αναφορές για: Ουρές αναμονής σε καταστήματα/check-in, έλλειψη καθισμάτων στην αίθουσα αναμονής, κακή οργάνωση ασφάλεια και εξυπηρέτηση.
  1. Κρατικός Αερολιμένας Καρπάθου – μέσος όρος Google βαθμολογίας 3,2 από 469 αξιολογήσεις. Αρνητικές αναφορές για: Έλλειψη λεωφορείων προς και από το αεροδρόμιο, παλιές εγκαταστάσεις, έλλειψης καθαριότητας στους χώρους, έλλειψη κλιματισμού.
  1. Κρατικός Αερολιμένας Κω «Ιπποκράτης» – μέσος όρος Google βαθμολογίας 3,3 από 3.096 αξιολογήσεις. Αρνητικές αναφορές για μικρούς χώρους αναμονής, συνωστισμό και μη εξυπηρετικό προσωπικό.

 Τα αεροδρόμια με τις καλύτερες βαθμολογίες

  1. Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου– μέσος όρος Google βαθμολογίας 4,5 από 172 αξιολογήσεις. Σύμφωνα με την Tourix, στα σχόλια των επισκεπτών έγιναν θετικές αναφορές για σύγχρονες εγκαταστάσεις, ευγενικό/βοηθητικό προσωπικό, καθαριότητα, εύκολη πρόσβαση, δωρεάν πάρκινγκ, γρήγορη εξυπηρέτηση, καλή τοποθεσία για μετάβαση σε γύρω προορισμούς.
  2. Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» – μέσος όρος Google βαθμολογίας 4,4 από 29.853 αξιολογήσεις. Θετικές αναφορές για σύγχρονο-μεγάλο αεροδρόμιο, πολλές πτήσεις, ευγενικό προσωπικό, πληθώρα μαγαζιών, σωστή πληροφόρηση/εξυπηρέτηση, πρόσβαση με μετρό/λεωφορείο/αυτοκίνητο/προαστιακό, καθαροί χώροι.
  1. Κρατικός Αερολιμένας Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος» – μέσος όρος Google βαθμολογίας 4,4 από 598 αξιολογήσεις. Θετικές αναφορές για τους περιποιημένους χώρους, το ευγενικό προσωπικό, την οργάνωση και τη γρήγορη εξυπηρέτηση.
  1. Κρατικός Αερολιμένας Λήμνου «Ήφαιστος» – μέσος όρος Google βαθμολογίας 4,3 από 308 αξιολογήσεις. Θετικές αναφορές για καθαριότητα του χώρου, ευγενικό/εξυπηρετικό προσωπικό, εύκολη στάθμευση.
  1. Διεθνής Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» – μέσος όρος Google βαθμολογίας 4,2 από 9.832 αξιολογήσεις. Θετικές αναφορές για το κατάστημα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων, οργάνωση, καθαριότητα.

Περισσότερες Δημοσιεύσεις

Κύλιση στην κορυφή