free@agorapress.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

22860 83756

Τηλεφωνήστε μας

Opening για το 41

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

To γνωστό Forty One restaurant-bar (41) στην παραλία του Περίβολου, άνοιξε προ ημερών αφού ολοκλήρωσε την φετινή του ανακαίνιση.

Με νέο ακόμα πιο αναβαθμισμένο χώρο εσωτερικά, νέο μενού και αρκετές εκπλήξεις που ικανοποιούν και τους πλέον απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Ευκαιρίας δοθήσεις, ο σεφ του 41 μας προτείνει και μια συνταγή μαγειρικής που … τα σπάει!

Κριθαρότο με θαλασσινά

 

Πεντανόστιμο κριθαρότο με θαλασσινά που απαιτεί την αμέριστη προσοχή μας καθώς φτιάχνεται με την διαδικασία του ριζότο!

Τρώγεται αυστηρά αμέσως μετά την παρασκευή του και είναι υπέροχο, μελωμένο και πεντανόστιμο!

Μπορείτε να βάλετε φρέσκα ή κατεψυγμένα θαλασσινά και όποια από τα θαλασσινά σας αρέσουν.

Δύσκολο δεν το λες… απλά απαιτητικό.
Το κόστος του είναι ψιλοτσιμπημένο λόγω θαλασσινών.
Η ώρα προετοιμασίας είναι περί τα 30 λεπτά, και άλλα τόσα για το μαγείρεμα.

Για τον ζωμό θαλασσινών θα χρειαστούν:

  1. 200 γρανάμικτα θαλασσινά (φρέσκα ή κατεψυγμένα) εγώ χρησιμοποίησα γαρίδες, καλαμαράκια και μύδια κατεψυγμένα
  2. 1 φύλλοδάφνης
  3. 1 κλαδάκιδεντρολίβανο
  4. 1κρεμμύδι ολόκληρο και χαραγμένο σε σταυρό
  5. 1καρότο
  6. 5-6 κόκουςμπαχάρι
  7. 200 mlνερό
  8. 2-3κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  9. Για το κριθαρότο:
  10. 250 γρκριθαράκι μέτριο
  11. 1κρεμμύδι ξερό
  12. 1 σκελίδασκόρδο
  13. 2 κουτ.σούπας σάλτσα ντομάτας
  14. 50 mlλευκό ξηρό κρασί
  15. 1 λίτροζωμό
  16. ελαιόλαδο
  17. αλάτι
  18. πάπρικα
  19. 1κουτ.σούπας βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
  20. 1/2 ματσάκιμαϊντανό

Εκτέλεση:

 

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα θαλασσινά, το ελαιόλαδο, το καρότο, το κρεμμύδι, το φύλλο της δάφνης, το δεντρολίβανο και το μπαχάρι. Προσθέτουμε και το νερό και βάζουμε να βράσει. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα θαλασσινά, όπως έκανα εγώ βράζουμε για 7 περίπου λεπτά, όχι παραπάνω γιατί τα θαλασσινά θα σκληρύνουν πολύ! Αν βάλετε φρέσκα τότε χρησιμοποιήστε τα κεφάλια από τις γαρίδες. Μόλις περάσουν τα 7 λεπτά, περνάμε από λεπτή σίτα και διατηρούμε τον ζωμό ζεστό. Για να παραμείνουν ζεστά και τα θαλασσινά, τα κρατάμε πάνω από την ζωμό με την σίτα και καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.
  2. Κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτά καρέ.
  3. Προσθέτουμε σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε και το κρεμμύδι ως να χρυσίσει.
  4. Προσθέτουμε και το σκόρδο το οποίο λιώνουμε με την πρέσα σκόρδου ή τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη.
  5. Σωτάρουμε ελαφρώς να βγάλουν τα αρώματα, και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί.
  6. Μόλις το κρασί εξατμιστεί, προσθέτουμε το κριθαράκι.
  7. Ανακατεύουμε να σωταριστεί και αυτό και να λαδωθεί καλά.
  8. Προσθέτουμε και την σάλτας ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
  9. Από εδώ και στο εξής δεν το κουνάμε ρούπι… προθέτουμε τον ζωμό λίγο λίγο και ανακατεύουμε συνεχώς, απαλά.
  10. Όταν έχει γίνει το κριθαράκι μας (το θέλουμε να κρατάει στο δόντι) και αφού βάλουμε την τελευταία δόση ζωμού (αν δεν σας φτάσει ο ζωμός δεν πειράζει, προσθέστε λίγο νεράκι αλλά προσοχή να είναι ζεστό).
  11. …προσθέτουμε και τα θαλασσινά μας και ανακατεύουμε.
  12. Λίγο πριν κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε μια γενναία κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά ως να λιώσει.
  13. Προσθέτουμε και μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  14. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με λίγο επιπλέον μαϊντανό. Μπορείτε να πασπαλίσετε με παρμεζάνα και να το απογειώσετε. Καλή όρεξη!

Περισσότερες Δημοσιεύσεις

Κύλιση στην κορυφή