Βουλευτικές εκλογές είχαμε και χάσαμε.
Έρχονται οι δημοτικές …
- Τι έλεγε ο Πρωθυπουργός πριν της βουλευτικές εκλογές και τι τελικώς έπραξε
10/9/10
του Βασίλη Κασιμάτη
Εκλογές έρχονται και τα κόμματα ζητούν να ψηφίσουμε τους «χρισματικούς» τους υποψηφίους. Κόμματα και δημοτικές εκλογές; Μα τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα δύο;
Υποτίθεται ότι ψηφίζουμε ικανό περιφερειάρχη ή δήμαρχο. Η ικανότητα ενός πολιτικού της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν κρίνεται από την κομματική του ταυτότητα αλλά από το βιογραφικό του και τις επιτυχίες του.
Τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός έχει ξεχάσει τις υποχρεώσεις του και έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα για το ποιον θα πείσει να κατέβει περιφερειάρχης και που.
Μα γιατί να ακούσουμε τον κ. Παπανδρέου στο ποιον θα μας υποδείξει;
Αρκετά δεν μας έταξε μέχρι σήμερα; Τι τήρησε από όλα αυτά; ΤΙΠΟΤΑ!!
Αρκετοί φοβούνται κοινωνική έκρηξη από επαγγελματικές τάξεις και κοινωνικά στρώματα που δεν αντέχουν άλλο να στραγγαλίζονται οικονομικά εξαιτίας των λαθών και της αναβλητικότητας του ΠΑΣΟΚ.
Το 1/3 πλέον ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας και αυτό «επετεύχθη»σε διάστημα μόνο λίγων μηνών από την τωρινή κυβέρνηση.
Στο τομέα ανάπτυξης σύμφωνα με τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας, βρισκόμαστε σε χαμηλότερο δείκτη από αυτόν της Ρουάντα!!
Ο πρωθυπουργός, που αρχικά και πάντα προ εκλογών, ήταν θιασώτης της ήπιας προσαρμογής και μετρούσε το πολιτικό κόστος, λαμβάνοντας αποστάσεις από εκείνους που εισηγούνταν σκληρές αποφάσεις, αναγκάστηκε να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό κάνοντας πράξη το εντελώς αντίθετο από όλα αυτά που εξήγγειλε στην περσινή και προ εκλογών ΔΕΘ.
Αν αναλογιστεί κανείς τι έλεγε ο κ. Παπανδρέου πριν από την 4η Οκτωβρίου και τι αποφάσεις λαμβάνει σήμερα, αντιλαμβάνεται πόσο έντονο είναι το αίσθημα της εξαπάτησης που νιώθουν εκατομμύρια πολίτες που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και άλλα τόσα, που είναι σαφές ότι δεν έχουν ξεχάσει το τι έλεγε ο σημερινός πρωθυπουργός … πριν γίνει πρωθυπουργός!
Πιο συγκεκριμένα την ώρα που διεκδικούσε μαχητικά από τον Ελληνικό λαό τη θέση του πρωθυπουργού (και το δυστύχημα είναι ότι αυτά που θα διαβάσετε είναι ΟΛΑ καταγεγραμμένα) έλεγε στα ΜΜΕ, και στον Έλληνα ψηφοφόρο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, 20 μόλις ημέρες πριν από τις περσινές εκλογές και πολλοί δάκρυσαν τότε μετά τα 5 χρόνια αναλγητικής διακυβέρνησης της Ν.Δ.:
- ότι δεν χρειάζονται άλλα εισπρακτικά μέτρα,
- ότι τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα και έχουμε,
- ότι δεν θα μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης,
- ότι δεν θα αυξήσει τις εισφορές,
- ότι δεν θα βάλει φόρους στα καύσιμα,
- ότι θα βελτιώσει τους όρους της απόσυρσης,
- ότι δεν θα αυξήσει το ΦΠΑ,
- ότι δεν θα παγώσει τους μισθούς,
- ότι θα τα πάρει από τις τράπεζες
- ότι δεν θα ακριβύνει την ενέργεια και το πετρέλαιο θέρμανσης
- ότι έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους,
- ότι θα φέρει την αξιοκρατία,
- ότι θα χαρίσει τα τραπεζικά δάνεια των φτωχών,
- ότι δεν θα απολύσει συμβασιούχους
- και ότι θα μειώσει την ανεργία
Ας δούμε όμως και τι έλεγε σε τηλεοπτική του δήλωση ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στις 3/6/2009 συγκεκριμένα για το Δ.Ν.Τ. το οποίο λίγο αργότερα υποχρέωσε όλους τους Έλληνες να το έχουν … «αφεντικό» τους!
Την συνέντευξη ο τότε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός, παραχώρησε στον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου.
Το πλήρες κείμενο άκοπο: Κάντε κλικ εδώ και δείτε το και τηλεοπτικά
«Ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει την φήμη, ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη, ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. Το να πηγαίνει
σε χώρες αναπτυσσόμενες και να τους λέει, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την παιδεία π.χ., αυτές είναι επίσημες πράξεις, που ουσιαστικά κόβουν το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη
χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση.
Άρα, λοιπόν, δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια
διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους που θα είναι αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας».
Και όμως, ο ίδιος άνθρωπος πήγε και ξεπούλησε τα Ελληνικά ιδεώδη στον ίδιο οικονομικό οργανισμό για τον οποίο πριν από ένα χρόνο έλεγε τα χειρότερα. Μάλιστα σχετικά με την Παιδεία που ανάφερε, έφτασε στο σημείο να κόψει προ ημερών το «Δωρεάν Φροντιστήριο» από τα σχολεία!
Πως είναι λοιπόν δυνατόν να ζητά από τον Ελληνικό λαό να πειθαρχεί στους νόμους και την τάξη; Να του ζητά να πληρώνει τους φόρους του και να τον υποχρεώνει σε καθεστώς ομηρίας στα σημαντικότερα οικονομικά ζητήματα.
Δειτε όμως κι αυτό για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της κομπίνας και της απάτης εις βάρος αρχικά του Έλληνα και κατά βέβαιη επέκταση, του Ευρωπαίου. … Όλα τελικά γίνονται για το δολάριο;
Κάντε κλικ εδώ:
Και καλά αυτά έγιναν το 2009 και τις αρχές του ?10. Ας πούμε ότι το πρωθυπουργικό γραφείο ενηλικιώθηκε.
Σήμερα τι έχουμε; Προ μερικών μόλις εβδομάδων ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για μικρότερο υπουργικό σχήμα στον ανασχηματισμό λόγω περικοπών και σήμερα έχουμε 26% περισσότερους υπουργούς. Πριν από λίγους μήνες θυμόμαστε τους 130 που προσλήφθηκαν στη Βουλή όταν η Τρόϊκα ζήταγε περικοπές στον Δημόσιο Τομέα. Αύριο ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη όλο το υπουργικό συμβούλιο με όλους τους παρατρεχάμενους σε μια αλόγιστη και σπάταλη “συμβολική” όπως την χαρακτηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι πράξη, που όμως θα κοστίσει τρελά και πάλι νούμερα στον εξαθλιωμένο από τις “άλλες” περικοπές, Έλληνα φορολογούμενο.
Και το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι:
Πως γίνεται ο Ελληνικός λαός να κρατά στη πρωθυπουργική θέση τον ίδιο άνθρωπο που δεν κράτησε ουδεμία εκ των προγραμματικών εξαγγελιών του δεν κρατά το λόγο του ακόμα και σήμερα και εξαπάτησε στον μεγαλύτερο βαθμό ιστορικά, το λαό που το εξέλεξε σε αυτή τη θέση.
Επιπλέον πως είναι δυνατόν να περιμένουμε από τον Έλληνα πολίτη να είναι «κύριος» στις υποχρεώσεις του, όταν ο πρωθυπουργός κατάφερε να ισοπεδώσει τον όρο «κύριος» με τα τόσα ψέματα και με το να φτωχύνει τον Έλληνα φορολογούμενο σε χρόνο – ρεκόρ;
Ο Σεπτέμβριος αγαπητοί μου φίλοι, μαζί με την έναρξη της σχολικής περιόδου, μαζί με την έναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος & του champions league, σηματοδοτεί και την έναρξη ενός ακόμα αγώνα. Ενός αγώνα, σκληρότερου, δίχως κανόνες, ενός αγώνα αδηφάγου και αδυσώπητου. Του νέου προεκλογικού αγώνα.
«Καλλικράτης 2010». Πολύς ντόρος, πολλές υποσχέσεις, πολλά όμως και τα ερωτηματικά.
Τι περιμένει ο πολίτης την 8η Νοεμβρίου, επόμενη των εκλογών. Να λυθούν τα προβλήματά του; Να ξημερώσει η πολυπόθητη άσπρη ημέρα για τον Έλληνα φορολογούμενο και τα παιδιά του; Να του λυθούν αυτομάτως όλα τα προβλήματα που η «ανατολή» του 2010, έφερε. Κρύβει κάποιο μαγικό «άσο» η 8η Νοεμβρίου που δεν έκρυβε η 5η Οκτωβρίου 2009;
Μήπως το νέο αυτοδιοικητικό σύστημα (Καλλικράτης) θα είναι πιο κοντά στο πολίτη και συνάμα πιο … μακριά από το Αθηνοκεντρικό κράτος;
Σε καμία περίπτωση! Και όποιος τυχόν (απειροελάχιστοι αυτοί) το έχει πιστέψει, οι γύρω του γελούν!
Και γιατί τόσος ντόρος, αναρωτιέται το σχολιαρόπαιδο;
Και ρωτά το σχολιαρόπαιδο! Γιατί τελικά αυτοί οι μεγάλοι ασχολούνται με πράγματα τα οποία δεν τους ωφελούν παρά αμβλύνουν το πρόβλημα σε μια εποχή που οι «μπαμπάδες» κατάφεραν να προσφέρουν στις οικογένειές τους μόνο ανασφάλεια και αβεβαιότητα προερχόμενη από το κυβερνητικό κρεσέντο.
Και το ερώτημα που τίθεται σχετικά με το τι κάνουμε από ΄δω και πέρα;
Ψηφίστε αγαπητοί μας αναγνώστες κατά συνείδηση και γνώση, τον πολιτικό της αρεσκείας σας και αποδείξτε σε αυτούς που σας γέλασαν ότι δεν είστε πια ο ίδιος άνθρωπος … που ήσασταν πριν της 4η Οκτωβρίου 2002!