- “Πέτσινες” οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού σχετικά με το μικρότερο υπουργικό σχήμα
7/9/10
του Βασίλη
Κασιμάτη Αιχμές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα σχετικά με τον ανασχηματισμό η Ανεξάρτητης βουλευτής κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
Η βουλευτής στήριξε την μομφή σε ένα πραγματικά αδιαμφισβήτητο δεδομένο που σχετίζεται με τις «πέτσινες» πρωθυπουργικές εξαγγελίες και που έχουν να κάνουν με το υπουργικό σχήμα, αριθμητικά.
Ο πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για μικρότερο υπουργικό σχήμα που συντάσεται και με τις γενικότερες «περικοπές» κράτους - πολίτη, εντούτοις αυτό που διαπιστώσαμε σήμερα είναι ότι ο πραγματικός αριθμός των νέων μελών της κυβέρνησης αυξήθηκε κατά 26%. Πιο συγκεκριμένα η πρώην κυβέρνηση “Παπανδρέου” αριθμούσε 37 χαρτοφυλάκια, ενώ η σημερινή αριθμεί 48 υπουργούς, αναπληρωτές & υφυπουργούς.
Η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για αναποτελεσματικότητα από κυβερνητικής πλευράς, η οποία αδυνατεί να αντιμετωπίσει να νέα δεδομένα και την δραματική οικονομική κατάσταση των Ελλήνων πολιτών που βαδίζουν με ξέφρενο ρυθμό προς μια μαζική χρεοκοπία.
Αναλυτικότερα η δήλωση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη προς τα ΜΜΕ:
«Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης που υποτίθεται, ότι είχε σχεδιαστεί και αποφασιστεί από εβδομάδες, μαζί και με τα άλλα ευτράπελα που διαδραματίσθηκαν γύρω από τις επιλογές για την αυτοδιοίκηση, επιβεβαιώνουν την άρνηση του πολιτικού συστήματος να περάσει στην νέα εποχή και να συνειδητοποιήσει ότι άλλα πράγματα περιμένουν οι πολίτες από τους πολιτικούς.
Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί σε μια περίοδο που απαιτείται περιστολή της κρατικής σπατάλης θα πρέπει να έχουμε μια κυβέρνηση με 7 αναπληρωτές υπουργούς, 24 υφυπουργούς, συνολικά 48 μέλη και άγνωστο αριθμό συμβούλων γύρω από το πρωθυπουργό και τους νέους υπουργούς. Είναι εντυπωσιακό, ότι με την πρώτη ευκαιρία ο κ.Παπανδρέου ξέχασε τις δεσμεύσεις για μικρό υπουργικό σχήμα και επέστρεψε στο παρελθόν, στον παλιό κακό εαυτό του ΠΑΣΟΚ.
Η κυβέρνηση κυρίως , αλλά και το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του, οφείλουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά από αμείλικτα και κρίσιμα προβλήματα που θέτει η καθημερινότητα και η πραγματική οικονομία.
Το στοίχημα της ανάπτυξης που θα δημιουργήσει θέσεις για δουλειά και έσοδα, η ενίσχυση της ρευστότητας, η μείωση της φορολογίας, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία των ΔΕΚΟ, είναι οι αγωνίες και τα ζητούμενα των πολιτών, είναι οι προϋποθέσεις να ξορκίσουμε οριστικά την απειλή της χρεοκοπίας και της ύφεσης.»