free@agorapress.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

22860 83756

Τηλεφωνήστε μας

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

  • ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ Η ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ Η κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ

22/4/10
 

Πρόταση για την υλοποίηση εξειδικευμένων δράσεων με στόχο την προβολή του Κρητικού Ελαιολάδου, κατάθεσε στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου η διανομαρχιακή, αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας», στην οποία προεδρεύει η Νομάρχης Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη. Η πρόταση κατατέθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων. Αντικείμενο της πρότασης είναι η υλοποίηση τριήμερου διαδραστικού προγράμματος για την προβολή του Κρητικού Ελαιολάδου σε ομάδα διεθνώς αναγνωρισμένων δημοσιογράφων γαστρονομίας.

Το πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει την υλοποίηση σεμιναρίου για την ποιότητα και τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του Κρητικού Ελαιολάδου με την παράλληλη υλοποίηση γευσιγνωσίας ελαιολάδου και την ανάδειξη της κεντρικής του θέσης στη διεθνώς αναγνωρισμένη Κρητική Διατροφή. Παράλληλα θα υλοποιηθούν πρακτικά σεμινάρια Κρητικής Κουζίνας, επισκέψεις σε μνημειακά ελαιόδεντρα, ελαιοτριβεία και γυναικείους συνεταιρισμούς για την παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής, αλλά και τη γευσιγνωσία τοπικών εδεσμάτων με βάση το ελαιόλαδο.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί εντός της ελαιοκομικής περιόδου, οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν και τους τέσσερις Νομούς της Κρήτης, ούτως ώστε να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και του τοπικά παραγόμενου ελαιολάδου, ενισχύοντας και την έννοια της Κρήτης ως γαστρονομικού προορισμού με μεγάλο πλούτο και ποικιλία.

Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να έχει υψηλό αναπτυξιακό αποτέλεσμα καθώς, πέραν της προβολής της Κρήτης και της τοπικής παραγωγής ελαιολάδου, οι προσκεκλημένοι θα εκπαιδευτούν σε τεχνικές γευσιγνωσίας που θα εξασφαλίσουν την αναγνώριση της υπεροχής του Κρητικού Ελαιολάδου έναντι άλλων, πληροφορίες τις οποίες αναμένεται να διοχετεύσουν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος μέσω της εργασίας τους και των ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζονται.

Περισσότερες Δημοσιεύσεις

Κύλιση στην κορυφή