Συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Μείζονος Αντιπολίτευσης
- Ο κ. Μαθιουδάκης αύριο στο “Πρωινό Δελτίο” του Μελωδία 102,7
9/6/10
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες το νομαρχιακό συμβούλιο της μείζονος αντιπολίτευσης, σχετικά με το έργο και τη δράση των νομαρχιακών συμβούλων τα τελευταία 3,5 χρόνια.
Ο επικεφαλής της Μειζ.Αντ. κ. Κωστής Μαθιουδάκης μίλησε για την σπουδαιότητα των δράσεων αυτών και ανέλυσε πολλά σημαντικά σημεία του έργου, του οποίου αναλυτικότερα παρουσιάζονται και στην παρακάτω εγκύκλιο που λάβαμε δια χειρός κ. Μαθιουδάκη τον οποίο θα έχουμε φιλοξενούμενο αύριο στο “Πρωινό Δελτίο” του Μελωδία 102,7 στις 09.30 για να συζητήσουμε θέματα που άπτονται και προέκυψαν από την χθεσινή συνέντευξη.
Ακολούθως το κείμενο της εγκυκλίου:
“ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΤΡΙΑΜΙΣΙ
ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ Ν. Σ. ΡΕΘΥΜΝΗΣ.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 3,5 χρόνων από την παρουσία του συνδυασμού μας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνης, θα ήθελα να κάνω έναν μικρό και σύντομο απολογισμό, για το έργο που επιτελέσαμε σ΄ αυτά τα 3,5 χρόνια της συμμετοχής μας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ρεθύμνης και της προσπάθειες μας για την αντιμετώπιση των καίριων και καθοριστικών προβλημάτων που βιώνει ο νομός μέχρι σήμερα.
Θέλω να πιστεύω ότι δώσαμε και δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για την προσπάθεια προώθησης και λύσης των προβλημάτων αυτών, που απασχολούν το νομό μας, με συναίσθηση της ευθύνης που αναλάβαμε όλοι μας από την ημέρα που ο Ρεθεμνιώτικος λαός μας τίμησε με την ψήφο του και μας εμπιστεύτηκε σαν εκπροσώπους του στο Νομαρχιακό μας συμβούλιο.
Ορισμένα από τα προβλήματα αυτά λύθηκαν με κοινή προσπάθεια όλων των μελών του Νομαρχιακού μας Συμβουλίου και θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους Νομαρχιακούς Συμβούλους και τον κ. Νομάρχη προσωπικά, για την συνεργασία και τη πρωτοφανή πράγματι για τα δεδομένα φορέα της Αυτοδιοίκησης, ομόνοια και σύμπνοια που επικράτησε αυτά τα 3,5 χρόνια μεταξύ μας και την πέρα και πάνω από μικροπολιτικές η μικροκομματικές σκοπιμότητες προσπάθεια, για κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων του νομού μας, δημιουργώντας μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, πρωτόγνωρης για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Γιατί αποδείχτηκε στην πράξη ότι τα όποια προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας νομός, δεν λύνονται με ακραίες αντιπαραθέσεις, ούτε με κορώνες και κραυγές, ούτε μέσα από τη στείρα αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά μέσα από το γόνιμο και δημιουργικό διάλογο και κυρίως μέσα από την ενότητα και την υπευθυνότητα και μέσα από την κοινή προσπάθεια και τους κοινούς αγώνες για την προάσπιση των συμφερόντων του νομού μας.
Θα ήθελα εν συντομία να αναφερθώ στα σοβαρότερα θέματα που απασχόλησαν και δυστυχώς ορισμένα απ? αυτά συνεχίζουν να απασχολούν και σήμερα τον τόπο μας και τις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε σαν συνδυασμός για την αντιμετώπιση τους.
1. ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.
α) Στις 11 Αυγούστου 2008 καταθέσαμε αίτηση για τη σύγκληση του Ν.Σ., προκειμένου να συζητηθεί το υπ? αριθμόν ένα, σοβαρότατο πρόβλημα του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού του νομού μας και να διαπιστωνόταν εάν υπήρχαν οι προοπτικές της ίδρυσης μιας νέας και βιώσιμης Ναυτιλιακής εταιρείας στο νομό μας, που θα έλυνε άπαξ και δια παντός το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής απομόνωσης του νομού μας. Αποτέλεσμα της σύγκλησης αυτής ήταν να ανατεθεί από τη Νομαρχία Ρεθύμνου και το Επιμελητήριο μια μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας της γραμμής Ρέθυμνο - Πειραιάς, η οποία με αρκετή καθυστέρηση παρουσιάστηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και ήταν θετική και ελπιδοφόρα. Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη για τη συσταθείσα Ναυτιλιακή Εταιρεία «CRETAΝ LINES», αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται.
β) Μέσα στα πλαίσια της όλης προσπάθειας για την άρση του ακτοπλοϊκού μας αποκλεισμού απέστειλα στις 12-9-2008 επιστολή προς τον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΝΕΚ κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, με την οποία του εξέθετα το μείζον αυτό πρόβλημα για το νομό μας και του ζητούσα τη δρομολόγηση του πλοίου «ΠΡΕΒΕΛΗ» για την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών του νομού μας. Δυστυχώς δεν έλαβα ποτέ καμιά απάντηση και το συγκεκριμένο πλοίο δρομολογήθηκε σε άλλη γραμμή στο Αιγαίο. Αντιθέτως μέσω της «άγονης γραμμής» δρομολογήθηκε για μια μόνο φορά την εβδομάδα το πλοίο «Βιτσένζος Κορνάρος» της ΛΑΝΕ θυγατρικής της ΑΝΕΚ, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του νομού μας.
γ) Στις 12-5-2009 καταθέσαμε αίτηση για σύγκληση εκ νέου του Ν.Σ. με θέμα τη λήψη απόφασης για αγορά εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνης μερίδων για την στήριξη των «Κρητικών Θαλάσσιων Γραμμών». Αποφασίστηκε από το Ν.Σ. να αγορασθούν μερίδες ύψους 100.000 ευρώ, αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον και την αγωνία της Νομαρχίας μας για την άρση του ακτοπλοϊκού μας αποκλεισμού.
δ) Στις 26-5-2010, απέστειλα στον κ. Νομάρχη και νέα επιστολή εκφράζοντας του τον έντονο προβληματισμό και την αγωνία μας, για τον για δεύτερη συνεχή χρονιά ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νομού μας.
Με την επιστολή αυτή του γνωστοποίησα την ανάληψη μιας πρωτοβουλίας εκ μέρους μου και εκ μέρους οικονομικών και επιχειρηματικών παραγόντων του νομού μας, με επαφές και συναντήσεις με συγκεκριμένες Ναυτιλιακές εταιρείες, για τη δρομολόγηση ενός γρήγορου και συμβατικού πλοίου, στη γραμμή Ρέθυμνο - Πειραιάς, τουλάχιστον τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και κάλεσα τον κ. Νομάρχη να συμπαρασταθεί εμπράκτως σ΄αυτήν την τη νέα μας προσπάθεια.
Παράλληλα του ζήτησα να μας ενημερώσει σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το λιμάνι μας, ποιο είναι το βάθος του στα διάφορα σημεία, εάν απαιτούνται νέες εργασίες εκβάθυνσης, και να τηρούνται οι όροι του ασφαλούς ελλιμενισμού που προβλέπονται από τους κανονισμούς ναυσιπλοΐας. Δυστυχώς πέρα από ένα ενημερωτικό και ανυπόγραφο έγγραφο, δεν έχω λάβει επίσημη απάντηση από τον κ. Νομάρχη μέχρι σήμερα.
2. ΒΟΑΚ - ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.
α) Στις 6-7-2009 ζητήσαμε τη σύγκληση του Ν.Σ. και συζητήσαμε για το μείζον πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στο νομό μας, πολλά των οποίων είναι δυστυχώς θανατηφόρα.
Αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ να πιέσουμε σαν Νομαρχία προς πάσα κατεύθυνση για την άμεση βελτίωση του ΒΟΑΚ, με την εξασφάλιση μεγαλύτερων κονδυλίων για το σκοπό αυτό από το Κεντρικό Κράτος.
Ζητήσαμε επίσης επισταμένως την κατασκευή νέου ασφαλούς και σύγχρονου αυτοκινητόδρομου και τη σύσταση μιας εταιρείας κατά τα πρότυπα της «ΕΓΝΑΝΤΙΑ Α.Ε.».
β) Στις 29-10-2009 ζητήσαμε και πάλι τη σύγκληση του Ν.Σ. για να ενημερωθεί το σώμα για την «ετοιμότητα» και την «καταλληλότητα» των μελετών που έχουν κατατεθεί από τη Ν.Α. Ρεθύμνης στην Περιφέρεια Κ΄ρητης για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και αφορούν βελτιώσεις του οδικού δικτύου του νομού μας.
γ) Στις 19-11-2009, κατέθεσα στην κ. Εισαγγελέα Ρεθύμνης μηνυτήρια αναφορά μου κατά παντός υπευθύνου για την άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου του νομού μας και την συνεχιζόμενη αιμορραγία στην άσφαλτο από τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.
Με τη μηνυτήρια αναφορά ζήτησα από την κ. Εισαγγελέα να καταλογισθούν οι τυχόν υπάρχουσες ευθύνες σε κάθε Φυσικό ή Νομικό πρόσωπο και Υπηρεσία, που είναι επιφορτισμένη με την εποπτεία, επίβλεψη και συντήρηση του ΒΟΑΚ για τυχόν πράξεις ή παραλείψεις τους.
Διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρτική εξέταση, καταθέσαν μεταξύ άλλων και ο κ. Νομάρχης, οι Δήμαρχοι του νομού, ο Διοικητής της Τροχαία, οι υπεύθυνοι της ΕΥΔΕ - ΒΟΑΚ, καθώς και συγγενείς θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων. Ήδη ολοκληρώθηκε η προκαταρτική αυτή εξέταση και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν και Δικαστικές εξελίξεις για το θέμα αυτό με χαρακτηρισμό των ποινικών αδικημάτων, καθώς και προσωποποίηση των υπευθύνων για την άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου του νομού μας.
3. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
α) Στις 22-5-2008 απέστειλα προς τον τότε Γενικό Επιθεωρητή Κρήτης τον κ. Χρήστο Φράγκο, εξώδικη πρόσκληση - διαμαρτυρία μου με αφορμή την φριχτή δολοφονία του φοιτητή Μανώλη Χορευτάκη στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, θέτοντας τον προ των ευθυνών του για τη μη επαρκή τότε αστυνόμευση του νομού μας. Η Εξώδικη αυτή πρόσκληση κοινοποιήθηκε και στους τότε Υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης Προκόπη Παυλόπουλο και Παναγιώτη Χηνοφώτη, ζητώντας τους να εφαρμοστεί το μέτρο των πεζών περιπολιών και της αυξημένης αστυνόμευσης ιδιαίτερα της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου.
β) Απέστειλα επίσης στον τότε Υφυπουργό Εσωτερικών επιστολή με την οποία τον καλούσα να ενδιαφερθεί προσωπικά και να παρέμβει άμεσα , ούτως ώστε μέσα στα πλαίσια της υλοποίησης και αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών του νησιού μας και του νέου Οργανογράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας στο νομό μας, καταστεί δυνατό να στελεχωθούν οι νέες Υπηρεσίες των Τ.Α.Ε. Ζωνιανών και Α.Τ. Κουλούκωνα, με νέους Αστυνομικούς και όχι με αποσπάσεις Αστυνομικών από τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες, αποδυναμώνοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα αποτελεσματικής αστυνόμευσης του νομού μας.
γ) Παρόμοια επιστολή απέστειλα στον ίδιο και για το καίριο και σοβαρό πρόβλημα της ανέγερσης νέου Αστυνομικού μεγάρου στο νομό μας, γιατί είναι ντροπή πραγματικά να στεγάζονται οι Αστυνομικές Υπηρεσίες του νομού μας σ΄αυτό το ερείπιο που είναι σήμερα.
Σήμερα έχουν βελτιωθεί σαφώς η αστυνόμευση της πόλης μας και ιδιαίτερα της Παλιάς Πόλης και καταβάλλονται προσπάθειες για την ενεργητικότερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και στην ύπαιθρο του νομού μας.
4. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.
Στις 18-9-2008 έγινε με πρωτοβουλία μας, ειδική συνεδρίαση του Ν.Σ. με θέμα συζήτησης τη δημιουργία νέου Νοσοκομείου στο νομό μας, με την προοπτικής της παραχώρησης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης οικοπεδικής έκτασης στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου και τη παράλληλη εξασφάλιση Πανεπιστημιακών Κλινικών, για την επίλυση των σοβαρότατων λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ρεθύμνης. Δυστυχώς το θέμα αυτό παραμένει ανεπίλυτο ακόμα και σήμερα και απ΄όσο φαίνεται θα παραμένει για πολλά χρόνια ακόμα.
5. ΖΩΝΗ ΤΩΝ 800 ΜΕΤΡΩΝ
Κατατέθηκαν από το συνδυασμό μας δύο αιτήσεις για σύγκληση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, για το χρόνιο και εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα σχετικά με τη «ζώνη των 800 μέτρων», που απασχολούσε χιλιάδες συμπολίτες μας. Μετά από μακροχρόνιους αγώνες και συνεχή προσπάθεια εκ μέρους όλων των Αρχών και Φορέων του νομού μας καταφέραμε να λύσουμε το πρόβλημα για τους 54 οικισμούς, ενώ συνεχίζουμε τις προσπάθειες και για τους άλλους 13 οικισμούς που δεν καλύπτονται από την εκδοθείσα νομοθετική ρύθμιση.
6. ΧΥΤΑ ΑΜΑΡΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ.
Στις 18-3-2009 πραγματοποιήθηκε μετά από αίτηση μας συζήτηση του Ν.Σ. και συζητήθηκε το πρόβλημα της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων του νομού μας και ο τρόπος και οι συνθήκες λειτουργίας του ΧΥΤΑ Αμαρίου, ιδιαίτερα μετά την έκθεση αυτοψίας Κλιμακίου Ελέγχου Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Ρεθύμνης.
Προβλήθηκε και βίντεο όπου διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις σωστής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του νομού μας, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη ρύπανση στη χλωρίδα και την πανίδα της ευρύτερης περιοχής, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη Δημόσια Υγεία. Για την υπόθεση αυτή επιβλήθηκε πρόστιμο στην «ΑΜΑΡΙ Α.Ε.» από την Νομαρχίας, ύψους 45.000 ευρώ.
Σήμερα το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι φλέγον διότι ο χρόνος λειτουργίας του μειώνεται δραματικά και θα πρέπει να γίνει περιφερειακός σχεδιασμός σε επίπεδο Κρήτης.
7. ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΑΜΑΡΙΟΥ - ΟΑΔΥΚ.
α) Στις 5-2-2009 έγινε με πρωτοβουλία μας, ειδική συνεδρίαση του Ν.Σ. με θέμα συζήτησης τη δυνατότητα σύστασης ενός «Διαδημοτικού Φορέα διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού του Φράγματος των Ποταμών Αμαρίου», ούτως ώστε να υπάρχει η ισότιμη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση και την αξιοποίηση των νερών του Φράγματος. Εκδόθηκε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Ν.Σ η οποία συμφωνούσε με την πρόταση μας αυτή.
β) Παρόμοια συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά από νέα αίτηση μας στις 12-2-2010. Σήμερα το θέμα παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο, ιδιαίτερα λόγω της σχεδιαζόμενης κατάργησης του ΟΑΔΥΚ.
8. ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ.
Στις 24-10-2008 ζητήσαμε και πετύχαμε τη σύγκληση του Ν.Σ. για να ενημερωθούμε για τη σχεδιαζόμενη από την τότε Κυβέρνηση δημιουργία Διαμετακομιστικού λιμανιού στο Νότο, στην περιοχή Αγ. Γαλήνης και να εκφράσουμε την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση μας για άρνηση μας στα σχέδια αυτά, προκειμένου να μην καταστραφεί το περιβάλλον και να μη γίνει βίαιη ανατροπή της τουριστικής οικονομίας της γύρω περιοχής. Αποτέλεσμα ήταν να «παγώσουν» αυτοί οι σχεδιασμοί και να μην δημιουργηθεί αυτό το διαμετακομιστικό λιμάνι, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του τότε Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανόλη Κεφαλογιάννη.
9. ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.
Στις 9-3-2009 ζητήσαμε και έγινε Ν.Σ. όπου συζητήσαμε το θέμα αντιμετώπισης του σοβαρότατου προβλήματος των εργατικών ατυχημάτων που λαμβάνουν χώρα στο νομό μας. Αρκετά των οποίων δυστυχώς θανατηφόρα.
Αποφασίστηκε να πιέσει με κάθε τρόπο η Νομαρχία Ρεθύμνης για την ίδρυση Τμήματος Υγειονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας και στο νομό μας, προτού θρηνήσουμε και νέα θύματα εργαζομένων.
10. ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ.
Στις 17-11-2008, ζητήσαμε από τον κ. Νομάρχη να αναλάβει πρωτοβουλίες για την συντήρηση και την ανακαίνιση των κρατητηρίων Ρεθύμνης, καθόσον οι συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων σ΄αυτά ήταν κάτι παραπάνω από τριτοκοσμικές. Εγκρίθηκε κάποιο κονδύλι και στη συνέχεια και δεύτερο συμπληρωματικό και ευπρεπίσθηκαν τουλάχιστον στα βασικά τους σημεία τα κρατητήρια, καθώς και μέρος του κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνης. Παράλληλα απέστειλα για το θέμα αυτό επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ενημερώνοντας τους για την κατάσταση των κρατητηρίων και την ανέγερση νέου Αστυνομικού μεγάρου στο νομό μας, όπως έγινε σε όλους τους άλλους νομούς της Κρήτης
11. ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Απέστειλα στον κ. Νομάρχη δύο ανοιχτές επιστολές για το θέμα αυτό και τελικά το συζητήσαμε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όπου πήραμε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση, για την αναστολή λειτουργίας όλων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούσαν παράνομα στην πόλη μας. Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών ήταν να καθαιρεθούν πάνω από 50 κεραίες με έξοδα της Νομαρχίας, με εργολαβία η οποία προκηρύχτηκε και εκτελέστηκε.
12. ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ.
Στις 1-12-2008 έγινε με πρωτοβουλία μας ειδική συνεδρίαση του Ν.Σ. , προκειμένου να συζητηθούν τα φλέγοντα και σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το σύνολο των κτηνοτρόφων του νομού μας και έχουν οδηγήσει κυριολεκτικά σε απόγνωση και απελπισία τον κλάδο της κτηνοτροφίας στον τόπο μας. Πραγματοποιήθηκαν και δυναμικές κινητοποιήσεις από τους κτηνοτρόφους του νομού μας, με αποκορύφωμα το κλείσιμο της Νομαρχίας μας.
13. ΛΕΥΚΟ ΤΑΞΙ.
Στις 4-6-2008 απέστειλα επιστολή στον κ. Νομάρχη, ζητώντας την επίλυση του προβλήματος κυκλοφορίας του «ΛΕΥΚΟΥ ΤΑΞΙ» των Α.Μ.Ε.Α., όπως είχε γίνει και στο νομό Χανίων με τη χρηματοδότηση του ποσού των 5.000 ευρώ ετησίως.
Δυστυχώς το πρόβλημα αυτό δεν λύθηκε από τη Νομαρχία μας, αλλά από την ιδιωτική πρωτοβουλία.
14. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ.
Στις 16-12-2008 ζητήσαμε και έγινε συνεδρίαση του Ν.Σ. για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το σύνολο της νεολαίας του νομού μας, που είχαν οξυνθεί ιδιαίτερα μετά τα δραματικά γεγονότα που είχαν σχέση με την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Παράλληλα συζητήσαμε με εκπροσώπους μαθητών και φοιτητών του νομού μας τα οξυμένα προβλήματα τους, όσον αφορά την ανεργία τις συνέπειες από την ανεξέλεγκτη χρήση οινοπνευματωδών ποτών και τον έλεγχο των καταστημάτων, και πλήθος άλλων προβλημάτων τους.
15. ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ.
Στις 2-6-2009 συγκαλέσαμε το Ν.Σ. Ρεθύμνης, με θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λαϊκές αγορές της πόλη μας, καθώς και τον τρόπο χορήγησης των αδειών σε παραγωγούς και εμπόρους, τα κριτήρια, τις προϋποθέσεις και τον αριθμό τους, προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα παρανομιών και αυθαιρεσιών που παρατηρούνται στις Λαϊκές αγορές της πόλης μας, όπως καταγγέλθηκε και από τον Εμπορικό Σύλλογο Ρεθύμνης.
Επίσης συζητήσαμε επανειλημμένα και το θέμα του χώρου εγκατάστασης της Λαϊκής της Πέμπτης, μετά την απομάκρυνση της από τη Μαρίνα. Το θέμα αυτό δυστυχώς παραμένει εκκρεμές μέχρι σήμερα.
16. ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΑΡΜΕΝΩΝ.
Στις 29-10-2009, καταθέσαμε αίτηση για σύγκληση του Ν.Σ., όπου συζητήσαμε τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η συνέχιση λειτουργίας του Πεδίου Βολής των Αρμένων Δήμου Ρεθύμνης.
Ζητήσαμε και πετύχαμε με τις παρεμβάσεις μας με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Ν.Σ., από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το Γ.Ε.Σ. την αναστολή καταρχήν των βολών και πιέσαμε και για την οριστική παύση της λειτουργίας του Πεδίου Βολής, καθόσον δεν πληρούνται οι νομικές και οικιστικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για το σκοπό αυτό .
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήμουν παρών σε όλα τα Νομαρχιακά συμβούλια που ήταν πάνω από 40 και με κάθε τρόπο προσπαθήσαμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα φλέγοντα προβλήματα του νομού μας. Άλλα τα καταφέραμε και τα λύσαμε, άλλα τα προωθήσαμε, άλλα δυστυχώς παραμένουν ακόμα και σήμερα ανεπίλυτα”.